Bu tüyo sayesinde kışın bile dolma biber almayacaksınız! 2 yıl da beklese bozulmuyor

Kışın satın alınan dolma biberi düşündüğünüz kadar taze olmayabilir. Yaz lezzeti arayanlar da çareyi saklama tüyolarında arıyor. 2 yıl kalsa da bozulmayacak dolma biberini böyle hazırlayın.

Dolma biberini hazırlarken en önemli püf noktalardan biri biberi dondurucudan çıkarmadan önce iç harcı hazırlamaktır. Salçalı suyu ekledikten sonra zaman kaybetmeden ocağa almalısınız. İlk günkü gibi taze dolma biber tüketmek istiyorsanız bunları deneyin.

Dolma biberleri yıkamadan saklamanız uzun süre taze kalmalarını sağlar. Yıkamak isterseniz, hemen kullanmayacaksanız tamamen kuruduğundan emin olun. Dolma biberleri buzdolabının sebzelik bölümünde de saklayabilirsiniz.

Plastik torba veya hava almayan saklama kutuları kullanarak havayla temasını minimuma indirin. Bu biberlerin nemini korur ve çabuk bozulmalarını engeller. Kağıt havluya sararak nemlerini daha uzun süre koruyanabilirsiniz. Daha sonra saklama işlemi için uygulamaya geçebilirsiniz.

Buzdolabı poşeti kullanarak doldurduğunuz dolmaları dondurucuda uzun süre saklayabilirsiniz. Dilediğiniz zaman çıkarıp nefis dolmalar hazırlayabilirsiniz. Ancak farklı yöntemleri denemek isteyenler için diğer alternatifler de mevcut.

Biberleri güneş almayan, serin ve iyi havalandırılan bir yerde kurutma raflarına yerleştirerek birkaç gün kurutabilirsiniz. Fırını düşük ısıya (50-60°C) ayarlayın. Dilimlenmiş biberleri fırın tepsisine serin ve düşük ısıda birkaç saat kurutun. Kapak hafif aralık bırakılarak nemin çıkmasına izin verilmeli.

Dolmalık biberleri pişirirken üzerini domatesle kapatırız. Kapak görevi görecek domates dilimlerini de önceden hazırlayabilirsiniz. Domatesleri temizledikten sonra dilim dilim kesip tepsiye dizin. Dondurucuda beklettikten sonra bir poşette saklayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir