ATM’lerde para çekme limitleri değişti: İşte banka banka yeni limitler

Türkiye’de Nakit Talebi Arttı: ATM Para Çekme Limitlerinde Değişiklikler

Türkiye’de enflasyonun yüksek seviyelerde seyretmesine rağmen yeni banknot taleplerini reddeden ekonomi yönetimi, nakit kullanımının artan bir sorun haline gelmesine yol açıyor. Alışverişlerin çoğu kredi ve banka kartlarıyla yapılsa da, Kurban Bayramı öncesinde nakit paraya olan talebin artması bankacılık sektörünü harekete geçirdi.

Bankalar ATM Para Çekme Limitlerinde Değişiklik Yapıyor

Türkiye’nin önde gelen bankalarından Türkiye İş Bankası, kartlı para çekme limitini 10 bin TL’den 20 bin TL’ye yükseltti. Banka, tüm müşterilerine kartlı veya kartsız işlemler için 20.000 TL’ye kadar ücretsiz para çekme imkanı sunduğunu duyurdu.

DenizBank ise günlük ücretsiz para çekme limitini 10 bin TL’ye yükseltirken, diğer özel bankalar da benzer adımlar atmaya hazırlanıyor. Ancak, belirlenen limitler bazen kullanıcıların nakit ihtiyaçlarını karşılamakta yetersiz kalabiliyor. Bu durumda, yüksek komisyon oranlarıyla karşılaşmak kaçınılmaz oluyor.

ATM Para Çekme Limitleri Karşılaştırmalı Olarak Şöyle:

  • Yapı Kredi: 10 bin TL
  • Akbank: 10 bin TL
  • Denizbank: 10 bin TL
  • Türkiye İş Bankası: 20 bin TL
  • Vakıfbank: 20 bin TL
  • Ziraat Bankası: 10 bin TL
  • Halkbank: 10 bin TL
  • Garanti BBVA: 10 bin TL
  • ING Bank: 10 bin TL
  • Fibabanka: 15 bin TL
  • Enpara: 10 bin TL

Related Posts

Demir ağlarda yerlilik arttı, yurt dışına bağımlılık azaldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yeni teknolojilerin ülkeye kazandırılması, yurt dışına bağımlılığın azaltılması, cari açığın düşürülmesi için milli-yerli üretim politikalarının ön plana çıkarıldığını belirterek, “İnşa ettiğimiz yüksek hızlı tren, hızlı tren ve konvansiyonel tren hatlarıyla yerlilik oranımız, elektrifikasyonda yüzde 10’dan yüzde 95’lere, sinyalizasyonda yüzde 17’den yüzde 35’lere, üstyapıda yüzde 11’den yüzde 95’lere, altyapıda yüzde 96’dan yüzde 100’lere yükseldi.” dedi.

Şimşek ABD temaslarını değerlendirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Para Fonu (IMF)-Dünya Bankası Bahar Toplantıları için gittiği ABD’de bir haftada 60’tan fazla toplantı yaptığını bildirdi.

Bakan Şimşek, ABD temaslarını değerlendirdi: Türkiye’ye ilgi çok yoğun

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Para Fonu (IMF)-Dünya Bankası Bahar Toplantıları için gittiği ABD’de bir haftada 60’tan fazla toplantı yaptığını bildirdi.

Otomotiv pazarı 2025’e durgun başladı: Satışlar düştü, tahsilatlar zorlaştı

OSS Derneği’nin ilk çeyrek anketine göre, otomotiv satış sonrası pazarı yılın başında daralma yaşadı. Satışlar dolar bazında ortalama yüzde 2,57 gerilerken, sektör temsilcileri ikinci çeyrekten de toparlanma beklemiyor. Alım gücündeki düşüş ve tahsilat problemleri, yeni yatırımları frenliyor.

Petrol fiyatlarındaki gerilemenin Türkiye’nin enerji faturasını hafifleteceği öngörülüyor

ABD Başkanı Donald Trump’ın “kurtuluş günü” olarak nitelendirdiği 2 Nisan’dan bu yana Brent petrol yüzde 10,5 düşerek yaklaşık 7,8 dolar, WTI ham petrol ise yüzde 10,7 azalarak yaklaşık 7,6 dolar değer kaybetti.

Deprem fırsatçıları iş başında! 236’sı tespit edildi

Ticaret Bakanlığı, İstanbul’daki 6.2 büyüklüğündeki depremin ardından fiyat artışı yapan 236 işletmenin tespit edildiğini duyurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir