Trakya’da Motorlu Taşıt Sayısı 727 Bin 439

Trakya’da Motorlu Kara Taşıtı Sayısı 727 Bin 439’a Ulaştı

Trakya bölgesinde trafiğe kayıtlı motorlu kara taşıtı sayısı son verilere göre 727 bin 439’a yükseldi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Edirne Bölge Müdürlüğü tarafından açıklanan mart ayı istatistiklerine göre, Kırklareli’nde 168 bin 545, Edirne’de 198 bin 395 ve Tekirdağ’da 360 bin 499 kayıtlı taşıt bulunmaktadır. Bu rakamlarla birlikte Trakya genelindeki kayıtlı motorlu kara taşıtı sayısı önemli bir seviyeye ulaşmış durumdadır.

Ayrıca, mart ayı içerisinde Türkiye genelinde toplamda 195 bin 682 taşıtın trafiğe kaydı yapıldığı belirtilmiştir. Trakya’daki bu artış ve Türkiye genelindeki trafiğe kayıtlı taşıt sayısındaki artış, bölgenin ve ülkenin ekonomik gücünü yansıtan önemli veriler arasında yer almaktadır.

Related Posts

BIST 30 haftaya yüzde 0,2 düşüşle başladı

BIST 30 endeksine dayalı nisan vadeli kontrat, haftanın ilk işlem gününe yüzde 0,2 düşüşle 10.333 puandan start verdi. Cuma günkü yüzde 0,7’lik gerilemenin ardından akşam seansında da momentumunu koruyan kontrat, S&P’nin kredi notu teyidi ve ABD bilanço-veri gündemiyle şekillenen küresel risk iştahı altında işlem görüyor.

Akaryakıt istasyonları ve araç sahipleri için yeni zorunluluk! Son 2 gün

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), Ücretli Taşımacılık Teşvik Sistemi (UTTS) kapsamında gerekli donanımların kurulumu için son başvuru tarihinin 30 Nisan olduğunu hatırlatarak, yükümlülüklerin zamanında yerine getirilmesi gerektiği çağrısında bulundu.

Küresel askeri harcamalar arttı

Küresel askeri harcamalar, jeopolitik gerilimlerin artmasının etkisiyle 2024’te bir önceki yıla göre reel olarak yüzde 9,4 artarak 2 trilyon 718 milyar dolarla rekor yeniledi.

Demir ağlarda yerlilik arttı, yurt dışına bağımlılık azaldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yeni teknolojilerin ülkeye kazandırılması, yurt dışına bağımlılığın azaltılması, cari açığın düşürülmesi için milli-yerli üretim politikalarının ön plana çıkarıldığını belirterek, “İnşa ettiğimiz yüksek hızlı tren, hızlı tren ve konvansiyonel tren hatlarıyla yerlilik oranımız, elektrifikasyonda yüzde 10’dan yüzde 95’lere, sinyalizasyonda yüzde 17’den yüzde 35’lere, üstyapıda yüzde 11’den yüzde 95’lere, altyapıda yüzde 96’dan yüzde 100’lere yükseldi.” dedi.

Şimşek ABD temaslarını değerlendirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Para Fonu (IMF)-Dünya Bankası Bahar Toplantıları için gittiği ABD’de bir haftada 60’tan fazla toplantı yaptığını bildirdi.

Bakan Şimşek, ABD temaslarını değerlendirdi: Türkiye’ye ilgi çok yoğun

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Para Fonu (IMF)-Dünya Bankası Bahar Toplantıları için gittiği ABD’de bir haftada 60’tan fazla toplantı yaptığını bildirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir