Kemer takmayan, telefonla konuşan, kaza yerinden kaçan: Hepsine ağır yaptırım geliyor

TBMM Adalet Komisyonunda Trafik Cezalarıyla İlgili Yeni Düzenlemeler Görüşülüyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi Adalet Komisyonu, Karayolları Trafik Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ni görüşmeye başladı. Bu teklif, trafik cezalarının artırılmasını da içeriyor.

Komisyonun başkanlığını AKP İstanbul Milletvekili Cüneyt Yüksel yapıyor. Yüksel, teklifin 4. Yargı Reformu Strateji Belgesi kapsamında hazırlandığını belirtti.

Yüksel, teklifin ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarını önlemeyi, kara yolu trafik güvenliğini artırmayı amaçladığını vurguladı. Ayrıca trafik güvenliğini tehdit eden davranışlara karşı caydırıcılığın sağlanmasının hedeflendiğini söyledi.

Ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarında sürücülerin izin almadan olay yerini terk etmelerine 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası verileceğini belirten Yüksel, alkol veya uyuşturucu etkisi altında araç kullanımına karşı cezai yaptırımların artırılacağını, hız ihlalleri için kademeli ceza sistemi getirileceğini açıkladı.

Cep telefonu kullanımı, emniyet kemeri takmama gibi ihlallerde de kademeli ceza uygulanacağını belirten Yüksel, sosyal medyada trafik kurallarının ihlal edilmesinin önüne geçmek için düzenlemeler yapılacağını dile getirdi.

Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven ise teklifin kara yolu trafik güvenliğini artırmak için önemli düzenlemeler içerdiğini ve trafik kazalarını en aza indirme hedefiyle hazırlandığını ifade etti.

Yurdunuseven, trafik kazalarındaki can kayıplarının diğer suçlara göre daha fazla olduğunu belirterek, teklifin trafik güvenliği stratejileriyle uyumlu olarak hazırlandığını söyledi. Teklifte yer alan maddeler arasında hız sınırını aşanlara ve makas atanlara verilecek cezaların artırılması da bulunmaktadır.

İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, trafik cezalarındaki caydırıcılığın artırılması gerektiğini vurgulayarak, geçen yıl yasa dışı çakar kullanımındaki azalmanın caydırıcı cezalarla sağlandığını belirtti.

Karaloğlu, trafikteki can kayıplarının azaltılması için yeni düzenlemelere ihtiyaç olduğunu ifade ederek, teklifin 86 milyon vatandaşı ilgilendiren önemli bir adım olduğunu söyledi.

Teklif üzerinde yapılan tartışmaların ardından tümünün görüşmelerine geçildi.

Related Posts

Motorine zam geldi: Tabela yine değişti

Küresel piyasalardaki hareketlilik akaryakıt fiyatlarını da etkilemeye devam ediyor. Bugünden itibaren geçerli olmak üzere motorine 1 lira 49 kuruş zam geldi. Dün benzine de zam gelmişti. İşte ayrıntılar…

Merkez Bankası’ndan Çin’le kritik adım: O anlaşma yenilendi!

Türkiye ile Çin arasında para takası anlaşması yenilendi. İki ülkenin merkez bankaları tarafından imzalanan anlaşmayla finansal iş birliğinin güçlendirilmesi hedefleniyor. Anlaşma, ticarette yerel para kullanımını teşvik edecek.

Dört deniz tek vizyon

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO), bu sezon uluslararası hatlarını genişleterek Ege Denizi’ne ek Akdeniz ve Karadeniz’de yaptığı seferler ile 4 denizde aktif rol almaya başladı.

Yeni bataryaya az kaldı: 3000’den fazla şarja dayanabilecek ve çok daha ucuz

Sodyum çok daha kolay bulunabiliyor ve nadir metaller gerektirmiyor, bu da teknolojiyi hem daha ucuz hem de daha çevre dostu hale getiriyor. Geçmişte zorluklar sınırlı menzil ve düşük performanstı, ancak artık bunun değiştiği görülüyor. Büyük bir …

Korkutan en kötü senaryo: Petrolün varili ya 130 dolara çıkarsa

JPMorgan, Orta Doğu’daki gelişmelerden dolayı brent petrolün varil fiyatının 130 dolara çıkabileceğini açıkladı. Olası senaryo gerçekleşirse 69 dolar olan petrol fiyatları neredeyse 2 katına çıkacak.

Bu yatırımlar ABD ekonomisinde artık güvenli liman değil!

DoubleLine CEO’su Jeffrey Gundlach, ABD’nin borç yükünün sürdürülemez hale geldiğini belirterek yatırımcıları uyardı. Gundlach, “Uzun vadeli tahviller artık güvenli liman değil, dolar bazlı varlıklardan kaçış başlayabilir.” dedi.